Buitenhuis Blom

Buitenhuis Blom is in 1914 gebouwd als buitenhuis van het St. Louis Internaat. De 3 grote lokalen werden gebruikt als alternatieve leslocatie een stuk buiten het schoolterrein. Na het sluiten van het internaat in 1971 is het gebouw overgenomen door de zusters van het klooster Mgr. Blom. Het gebouw moest een plek worden met gelegenheid tot bewustwording, wederkerigheid en spiritualiteit. Er wordt hulp geboden aan mensen in de knoop. Zo geschiedde: door de jaren heen hebben verschillende partijen gebruik gemaakt van de ruimte. Een van het was de stichting Lichtpunt van Dolf Coppes. De laatste jaren werd het gebouw gebruikt door stichting Vlinderhuys.

Landgoed Blom

Buitenhuis Blom is het kloppende hart van landgoed Blom. Landgoed Blom is het erfgoed van de zusters van mgr. Blom. Een woon-werkomgeving die ten goede komt aan de samenleving, met een duidelijke visie.
Uit deze visie hebben wij de volgende kernwaarden voor het Buitenhuis gedestilleerd:

  • Gastvrijheid
  • Wederkerigheid
  • Ontmoeten
  • Natuur
  • Diversiteit

Landgoed Blom wordt de komende jaren verder ontwikkeld. In Buitenhuis Blom doen we aan de Placemaking: door middel van verschillende activiteiten pionieren we de plek die landgoed Blom moet worden.

HUISGENOTEN

Het Buitenhuis heeft een aantal huisgenoten, die optrekken in het realiseren van de gezamenlijke visie.